Trune u staračkom domu - tragična sudba najbogatije srbijanske pjevačice - kćerka joj umrla u 27. a ona crkla od tuge - supercarobnisvijet.com

Trune u staračkom domu – tragična sudba najbogatije srbijanske pjevačice – kćerka joj umrla u 27. a ona crkla od tuge

Mnogo je tužnih sudbina na domaćoj sceni koje su se dogodile u posljednjih 20 godina. Realno, ponekad jednostavno ne možete planirati neke stvari jer je sudbina koju ste planirali u vašem životu. Sudbine nekih poznatih pjevača u regiji jednostavno nikada neće biti ispričane do kraja, a mi vam donosimo onu koja je više nego tužna u nastavku današnjeg članka.

Vera Matović sigurno bi mogla postići puno više u karijeri, da joj privatni život nije zagorčao cijelu karijeru. Svi se sjećamo plejade onih pjevača koje su činile Ana Bekuta, Snežana Đurišić, sve sami hitovi. No, karijera im je bila više nego dobra, a Verina kći umrla je u 27. godini, što joj je uništilo cijelu karijeru i život.

Vrlo brzo nakon toga i njezin suprug je umro, a pretrpjela je i prvi moždani udar od kojeg se više nije oporavila. 2002. godine završila je u staračkom domu u Rumi, a o njoj se brinuo njezin jedini unuk, koji joj je zasigurno najljepše sjećanje na tragično preminulu kćer. Preminula je 2012. od drugog moždanog udara kćerka Vere Matović, a unuk je cijelo vrijeme bio uz nju.

Činjenica da je se gotovo nitko od kolega nije sjećao pokazuje koliko je pozornica okrutna, a posljednji put su je spomenuli kada se njezin unuk prije par godina prijavio za Zvezde Granda. Dobio je pohvale za da je glas povukao na svoju baku, ali nikada nije prošao dalje od drugog kruga. Sjećate li se Vere Matović i njenih lijepih pjesama?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *