Ni u Jugi nije bilo bolje, pustite te priče: Na more su išli samo milioneri: POGLEDAJTE CJENOVNIK iz tog perioda - supercarobnisvijet.com

Ni u Jugi nije bilo bolje, pustite te priče: Na more su išli samo milioneri: POGLEDAJTE CJENOVNIK iz tog perioda

April, otprilike 1988.godina, da bi jedna četveročlana porodica ljetovana na Jadranskom moru u privatnom smještaju sa hranom i boravišnom taksom, njima je najmanje 100 starih miliona potrebno.

Prevoz, sokovi, sladoled, kafa, to nije uračunato, kako postovi majksko odmrzavanje cijena, ne treba sumnjati da treba para puna vreća, započela je svoj tekst kolegica iz magazina Nada, Ljiljana Matejić-Vučković.

Često se spominje kako je u Jugi bila idila, ali bila je za one koji su imali novca.

Grčka je bila u tom vremenu nedostižna za jugoslovenske turiste, iako su cijene u pola manje nego kod nas bile. Mi vam u nastavku ostavljamo da pogledate i sami cjenovnik, da vidite o čemu je riječ.

Ni danas nije ništa bolja situacija ako se pogleda, obzirom da smo pogođeni koronom, besparicom, rijetko koja porodica može sebi priuštiti puni pansion negdje na moru, nažalost. I danas kao i prije trideset godina ljetuju samo bogataši.

Šta vi o svemu ovome mislite? Da li ste vi išli često na ljetovanje dok je postojala Juga, jeste li imali problem otići ili niste imali novca kao većina stanovništva?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *