Tito ju je filovao kao paprike, a ona je bila strah i trepet u Jugi - Josip Broz je ludio za svojom ljubavnicom, a pored svog konja i psa ju je sahranio, ova kraljevska porodica se brine o njenom grobu - supercarobnisvijet.com

Tito ju je filovao kao paprike, a ona je bila strah i trepet u Jugi – Josip Broz je ludio za svojom ljubavnicom, a pored svog konja i psa ju je sahranio, ova kraljevska porodica se brine o njenom grobu

Josip Broz Tito je ludio za Davorjankom Zdenkom Paunović, zbog nje glavu gubio i ona je bila njegova ljubavnica. Ipak, Tito se znao požaliti svom prijatelju kako se ne osjeća lijepo kraj nje, a on mu je na to odgovorio da je ona postala užasna osoba ne samo prema njemu, nego prema svima, da su mnogi spuštali glavu kad je vide.

Pokop u tajnosti

Iako je veza kratko trajala, ostavila je snažan trag. Zdenka je imala moć ugroziti razne ambicije ljudi iz Titovog uskog kruga, pa je izravno utjecala na političke odluke. U Titovom uredu radila je do 1946. godine, kada je preminula u 25. godini. Postoje razne špekulacije, ali prema službenoj verziji, umrla je od tuberkuloze. Tito ju je čak poslao na liječenje u Moskvu, kod najboljih liječnika, ali ona se ubrzo vratila i nedugo zatim umrla. Budući da ju je jako volio, želio je da ga pokopaju u vrtu Bijelog dvora, unutar njegove beogradske rezidencije. Nikome nije rekao za njezinu smrt.

U tom je vrtu pokopao i svog omiljenog konja i psa.

“Da se to dogodilo drugoj naciji, o tome bi se u udžbenicima pisalo kao o jednoj od najvećih nacionalnih uvreda i poniženja, ali to nije slučaj sa Srbima. Govori samo da je sve učinjeno jednoumnim barbarstvom i nasiljem , “rekao je književnik Matija Bećković.

Nitko ne želi ostatke.

Danas grob čuva obitelj Karađorđević. Kralj Aleksandar je 1934. godine svojim novcem počeo graditi Bijelu palaču, sa željom da rezidenciju da svojim sinovima Petru Drugom, Tomislavu i Andreji. Nije dočekao kraj radova, pa je sud 1936. dovršio knez Pavle. U međuvremenu je sud nacionaliziran i vlasništvo je Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *