Što se tiče Njemačke, ona je i dalje zemlja broj jedan na Balkanu, jer unatoč situaciji s virusom korone … Njemačku i dalje svi vide kao spas, posebno ljudi koji dolaze s Balkana i oni koji nemaju posao u njihovoj zemlji. Sjetimo se razdoblja od prije nekih 40 godina, i kad vidimo da netko vozi automobil koji dolazi iz Crvene zastave, odmah znamo da je to netko tko dolazi iz inozemstva.

Međutim, kako je čitav nered s pandemijom koronarnih virusa širom svijeta započeo od ožujka prošle godine, ništa nije kao nekada i slobodno se može reći da su radna mjesta pala prilično nisko. Sigurno se svi dobro sjećamo kada je Angela Merkel rekla da se dogodilo nešto vrlo strašno i da je njemačko gospodarstvo potpuno propalo, a to je prije bilo nemoguće. Angela smatra da će trebati neko vrijeme da se situacija barem malo stabilizira. Iako svi stanovnici i dalje gledaju samo prema Njemačkoj, oni samo promatraju hoće li izaći neke nove vijesti vezane za zapadnu zemlju. Prije nekoliko dana pojavila se nova vijest koja također ima stručno ime i zove se Pravilnik o zapadnom Balkanu. Što znači da su povukli prethodno odobrenje Federalne agencije za rad, a to je rečeno na web stranici veleposlanstva.

Napisali su da se prijave izdane 15. marta produžuju, što znači da se viza ne može dobiti dok agencija ne da dozvolu. Do prije nekoliko godina tvrdilo se da će se radnici iz EU poistovjetiti s radnicima na Balkanu, ali za sada nema šanse da se to dogodi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime