Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je danas u BiH, a nakon obilaska Arheološkog parka “Bosanska piramida sunca” u Visokom stigao je u Sarajevo na planini Igman, gdje će prenoćiti u hotelu Monti .

Novak je odlučio prespavati s obitelji u srcu olimpijske planine Igman, u dolini Velikog Polja, dvadesetak kilometara južno od glavnog grada Sarajeva.

Đoković je danas stigao u glavni grad BiH, nakon čega se uputio u Visoko, a ovo mu je treći posjet BiH u posljednjih godinu dana.

Nakon što je prvi put došao s roditeljima Srđanom i Dianom, drugi sa suprugom Jelenom, ispunio je obećanje i trećom prilikom došao u našu zemlju sa svojom djecom Stefanom i Tarom.

S obzirom na to da je riječ o privatnom posjetu, brojne policijske snage i stražari u Visokom nisu dopustili posjetiteljima da se miješaju Đokovića u njegove aktivnosti s obitelji, a za sada nije poznato koliko dugo ostaje i kakav mu je plan posjetiti BiH.

Ono što je sigurno je da će barem jednu noć prespavati na području Sarajeva.

“Uzbuđen sam zbog dolaska kao i prvi put. Kad dođem kod svog prijatelja i izvrsnog domaćina Semira Osmanagića, uvijek sam nasmijan. Prošle godine došao sam neposredno prije nastavka sezone u kojoj sam počeo sjajno i nadam se da bih mogao bilježiti dobro na krilima ovih dobrih energetskih rezultata na predstojećim turnirima, posebno Roland Garrosu, što mi je najvažnije “, rekao je Đoković u kratkom obraćanju medijima.

Budući da Grand Slam turnir Roland Garros započinje 30. maja, prvi reket svijeta stigao je u Visoko neposredno prije nastupa u Parizu, ne skrivajući da to nije način na koji želi biti što spremniji za doček ovog izuzetno važnog turnira.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime