Među njima je i Đorđe Pantić, inače stanovnik Bosne i Hercegovine. glavnog grada i bivši golman Sarajeva bio prije desetak godina. Na Koševu je ostao jednu sezonu. A ozbiljna ozljeda natjerala ga je da prekine nogometnu karijeru.

S nekada sjajnim vratarom koji je svojedobno branio za Partizan u Ligi prvaka, razgovarali su o njegovom trenutnom poslu, Sarajevu, nogometu nekada i sada, planovima za budućnost i drugim temama.

Čime se bavi Đorđe Pantić i čime se bavi danas?

Pet godina radim u Partizanu kao trener vratara, trenutno u prvoj momčadi Teleoptika, u nogometnom sam savezu Srbije s U18 selekcijom koju vodi trener Saša Ilić, a predavač sam i mentor na UEFA-i A i UEFA B golmanske dozvole. Zanimljivo je da je jedan od mojih “učenika” moj bivši kolega i vrlo dobar prijatelj Adi Adilović, s kojim sam u vezi i tako sam upoznat sa svime što se događa u mom bivšem klubu.

Kada i zašto ste odlučili biti trener vratara? Jeste li zadovoljni kako se razvija vaša trenerska karijera?

Što se tiče karijere trenera vratara, zadovoljan kako se razvija, nisam preskočio korake, što je vrlo važno. Kao što u školu krećete od prvog razreda, a zatim idete dalje, tako bi trebala krenuti i karijera trenera vratara. Dakle, prvo radite s djecom, što je najteže, da biste vidjeli razvoj djeteta, naučili ga osnovnim stvarima koje su vrlo važne. Utječete na izgradnju njegove osobnosti. Vrlo osjetljiv i odgovoran posao, koji već osam godina radim sa zadovoljstvom.

Ljubitelji nogometa u BiH pamte vas po angažmanu u FK Sarajevo. Pratite li danas igre FK Sarajevo?

Sarajevo mi je ostalo kao jedno od najljepših sjećanja u karijeri, jedino mi je žao što sam u Sarajevo stigao nespreman pa nisam okupljao nastupe, ali stekao sam puno prijatelja i zato će Sarajevo uvijek imati posebno mjesto u moje srce.

S 40 godina upisali ste Fakultet sporta. Kako ide studiranje? Jesi li zadovoljan?

Upisao sam Fakultet za sport jer je to dosta povezano s predavanjima koja držim na UEFA-inim licencama, a želim biti malo educiraniji što se tiče sporta i svega što ga okružuje, budući da nisam imao vremena kada Bio sam aktivno uključen. Već sam položio pet predmeta i očistio prvo polugodište “, kaže nekad sjajni vratar sa zadovoljstvom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime