Tuga i jecaj do neba – u stravičnoj nesreći život izgubila poznata glumica, a imala je samo 32 godine

  0
  2288

  Sigurno se svi sjećate poznate tamnokose Dolares Lambaš koja je krajem 2000-ih bila najpoznatije lice na hrvatskim naslovnicama. Sve je osvojila svojom ljepotom i karizmom, a njezin je privatni život sigurno zaintrigirao javnost.

  Dolores je život izgubila u prometnoj nesreći 23. listopada 2013. Iz Beograda se vraćala s kolegom Stojanom Matavuljem, a oni su stali prespavati kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu, a na autocesti A3 kod Velike Kopanice Matavulj, koji je vozio Nissan, udario je stražnjim dijelom VW Pola. Od te siline udarca Dolores Lambaša ispala je iz automobila, zadobila teške ozljede i prevezena u bolnicu “Dr. Josip Benčević ”.

  Liječnici su se borili za život ove lijepe glumice, ali nažalost nisu je uspjeli vratiti živu. Preminula je oko 14 sati, a imale su samo 32 godine. Rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. Pamtimo je po ulogama u serijama poput Dobre namjere, Najbolje godine, Ruža vjetrova i Zakon ljubavi, a ljubitelji kazališta znaju je i mogli su je vidjeti u predstavama zagrebačkog HNK Bernarda Albe, u kojoj je igrala glavna uloga Adele. Mnogo je filmskih uloga koje je igrala, ali najdraža joj je svakako bila činjenica da je i sama istaknula Vjerujem u anđele Nikše Sviličića.

  Za ovaj je film također dobila brojne kritike, a sam film osvojio je sedam nagrada publike širom svijeta. Nije nepoznato da je tuga visjela nad nebom kad je ova glumica izgubila život te da je mnogima bilo teško što je nećemo više vidjeti na malim TV ekranima, kao ni u predstavama.

  LEAVE A REPLY