SVI JE ZNAJU KAO SIMPATIČNU BUBU IZ SERIJE ” LUD, ZBUNJEN, NORMALAN”- Doživjela je veliku tragediju, kakvu ne biste poželjeli ni svome neprijatelju- MALO SE ZNA O TOME (FOTO)

  0
  4438

  Glumica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom Rabije Bubić Bube u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a koja je manje poznata, 2010. godine doživjela je veliku obiteljsku tragediju. Najgore što se može dogoditi jednom roditelju dogodilo se ovoj popularnoj glumici i njenom suprugu, redatelju Alešu Kurtu, a to je da su izgubili dijete, sina kad je imao samo 10 godina. Tragedija se dogodila dok je desetogodišnji dječak Jan Isak bio sa šezdesettrogodišnjim rođakom u Kanadi. Htjeli su kajakom, međutim, dogodila se stravična nesreća.

  Tijekom vožnje kajak se nekako prevrnuo i dječak i njegov rođak su nestali. Suprug nestale žene pozvao je policiju, nakon čega je započela velika potraga uz pomoć čamaca i aviona i helikoptera. Prevrnuti kajak primijećen je sljedeći dan u četiri ujutro, dok je ženu i njezina nećaka šest sati kasnije pronašao podvodni greben. Odvezeni su u bolnicu, a malo kasnije nesretni dječak umro je od posljedica smrzavanja, dok je žena preživjela. Ovi sarajevski umjetnici nikada nisu željeli razgovarati o ovoj svojoj obiteljskoj tragediji, već su se usredotočili na odgoj svoje mlađe kćeri Ume. Glumica se također posvetila radu s djecom, a svoju kreativnost usmjerila je i na modu, a nadahnuta kćerkom dizajnirala je modnu liniju za najmlađe pod nazivom Umin garderoba:

  “Željela sam stvoriti novu dimenziju, koja uglavnom dolazi iz moje ljubavi prema kazalištu i pripovijedanju. Ali Umin ormar istovremeno je i moja pobuna protiv konzumerizma i nepoštivanja naše kulturne baštine. Veliki sam štovatelj djece i njihovih percepcija svijeta, volim im se približiti i na neki način im postati prijatelj “- i otkrila je da joj je upravo Uma dala snage u najtežim danima kad ju je izgubila sin.

  LEAVE A REPLY