Stiže nam totalni haos sa arktika, prijete historijske niske temperature: Sklanjaj se na vrijeme, dolazi vremenski ekstrem

  0
  673

  Proljeće je, barem u kalendaru, napokon pogodilo Balkan. Sat se pomaknuo za 60 minuta prema naprijed, a time se i naš dan produžio i već su prvi dani nove sezone bili okupani suncem. Međutim, od prvog dana vikenda imali smo kišu u gotovo cijeloj regiji i nagli pad temperatura.

  Kao što meteorolozi najavljuju, ovo je tek početak, tako da možemo zaboraviti na sunčane intervale, cvrkut ptica i pravo proljetno vrijeme koje smo mogli pratiti svakog ožujka i travnja posljednjih 10 godina. Kao što najavljuju narednih dana, uslijedit će pravi hladni val s Arktika, koji će prekriti cijeli ovaj dio Europe.

  Prema najavi Europske meteorološke unije, ovaj val danas će prvo pogoditi Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, a zatim će se vrlo brzo proširiti na cijeli dio istočne Europe. Obilne snježne padavine zabilježit će se u ponedjeljak u Alpama, dok se za područje Balkana predviđa mraz i time će biti ugrožena cvjetna vegetacija. Severe Weather Europe izvijestio je da je prije 7 dana iz Sahare stigao vrlo topli val, pa smo mogli uživati ​​u vrlo lijepim temperaturama.

  Prema prognozama europskih meteorologa, ovaj val koji nas prati bit će povijesni i vrlo nizak za ovo doba godine, a spominju se temperature koje se u Europi nisu dogodile u posljednjih 100 godina. Marko Ćubrilo najavio je temperaturu u Srbiji ujutro do -3 Celzijeva stupnja za sljedeći tjedan. Od 15. travnja napokon se očekuju lijepe proljetne temperature. Vaša mišljenja o svemu?

  LEAVE A REPLY