Bio je najtraženiji dječak u našoj filmskoj industriji, svi su željeli da snimaju sa njim- A onda je odjednom potpuno NESTAO SA SCENE i TRAGIČNO završio- KAKVA TUGA (FOTO)

  0
  904

  Mladi glumac Marko Ratić, nakon što je sa samo devet godina glumio u filmu “Kraj rata”, stječe ogromnu popularnost. Tada se saznalo da je njegova obitelj vrlo siromašna, a uloga Vukole uz Batu Živojinovića otvorila mu je tada put da bude jedini izvor financiranja. Mala čavka, kako su ga mnogi zvali nakon njegovog filma, imao je zaista čudnu i tužnu životnu priču, a osamdesetih je bio jedan od najtraženijih dječaka u filmskoj industriji, da bi nakon toga nestao sa scene, a na kraju je završio tragično.

  Ni danas o njemu nema puno podataka, osim nekoliko tekstova. Poznato je da je redatelj Dragna Kresoja preuzeo ulogu sina Bate Živojinovića u filmu “Kraj rata” i tada je Marko imao samo osam godina, a u filmu uvijek prati Batu u potrazi za osvetom i svima koji su gledali film kaže da je mali Marko zaista bio sjajan u svojoj ulozi. Tim filmom privukao je pažnju na sebe pa je počeo dobivati ​​nove ponude, a najviše se ističe naslovni junak u “Čavci”, a bio je i Greca, dijete koje živi s Lauševićem i društvom u “Dogodilo se to na ovome dan”. Ta je uloga bila drska, inteligentna, oštra i s vidljivim životnim iskustvom.

  Nakon toga igrao je u filmovima “Kriminalci”, “Granica”, seriji “Aleksa Šantić” i par drugih televizijskih projekata. Dobio je i nagradu na niškom festivalu, ali s 15 godina, početkom devedesetih godina, povukao se iz javnog života i nakon toga više nikada nije glumio niti davao intervjue. O njemu se ništa nije znalo više od 20 godina, dok se 2013. nije saznalo da je umro od raka sa samo 38 godina.

  LEAVE A REPLY