Alarm širom Srbije, curice se masovno javljaju doktorima, kad ih pregledaju izgube dah, odmah roditelje zovu

  0
  844

  U nastavku današnjeg članka nalazi se vrlo poučna tema koja će zasigurno dobro doći svim roditeljima koji imaju kćeri, jer ono što se danas događa je definitivno zapitati se što se uopće događa. Kao što ste mogli vidjeti u samom naslovu današnjeg članka, danas govorimo o jednom fenomenu koji je vrlo prisutan na ovom području, a naziva se neželjena trudnoća.

  Glavni razlog tome zasigurno je nedovoljna edukacija mladih koji u spolne odnose stupaju nedovoljno zreli, a da se prethodno nisu educirali o tome kakva je zaštita i kada je moguće imati spolne odnose s osobom suprotnog spola. Posljednjih tjedana napravljena je vrlo velika statistika za područje Srbije, gdje je zabilježen vrlo velik broj neželjenih trudnoća, sve djevojke mlađe od 18 godina.

  Prema ovoj statistici, u Srbiji je do februara 2021. zabilježeno 16.222 neželjene trudnoće, čak 91% trudnoća prekinuto je pobačajem, a samo 9% ostavilo je dijete. Čim liječnici prime djevojčicu koja je maloljetna i koja je trudna, odmah pozivaju roditelje, a zatim donose zajedničku odluku.

  U ovih 9% djevojčica koje trudnoću napuštaju do kraja su djevojke romske nacionalnosti, ali ima i onih drugih djevojčica koje se odluče roditi, ali tako završavaju školovanje.

  LEAVE A REPLY