VEČERAS SKUHAJTE BANANU I TEČNOST POPIJTE PRIJE SPAVANJA: Dodajte samo 1 začin – dejstvo je nevjerovatno!

0
1218

Imate li pojma što će se dogoditi u vašem tijelu ako skuhate bananu s cimetom i popijete ovu tekućinu navečer, prije spavanja?

Malo poznati recept odličan je lijek za mnoge probleme, posebno za nedostatak vitamina i nervozu. Njegova je tajna da banane sadrže veliku količinu magnezija, koji blagotvorno djeluje na živčani sustav: opušta, uklanja stres i poboljšava san.

Banane nisu samo izvor energije, već i izvor mnogih hranjivih sastojaka, poput kalija, važnog za tonus mišića, pa čak i otkucaja srca. Još jedan mineral, fosfor, pomoći će tijelu da lakše probavi ugljikohidrate.

Drugi, ne manje važan sastojak ovog koktela je cimet. Sposoban je smanjiti razinu šećera i kolesterola u krvi, smanjujući tako rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, neke su studije pokazale da cimet može imati antiseptički učinak na tijelo i normalizirati hormone (posebno korisno za žene).

Znanstvenici su izdvojili uvjete u kojima je ovo piće korisno:

* artritis;

* migrene i glavobolje raznog podrijetla;

* ulcerozne bolesti gastrointestinalnog trakta;

* prisutnost patogenih bakterija.

Kako napraviti ovo piće?

Sastojci:

1 zrela banana

1-1,5 žličice cimeta

2-2,5 litara vode

Priprema:

Ogulite bananu. Zakuhajte vodu, a zatim dodajte bananu i cimet. Smanjite vatru, a zatim kuhajte oko 10 minuta. Ocijedite i pijte toplo.

LEAVE A REPLY