Šokantna fotografija Arkana podigla prašinu na društvenim mrežama: Stavljaju mu lisice, dvojica drže ORUŽJE, ali opet im je nekako POBJEGAO (FOTO)

0
485

Jedna od tema koja se uvijek obnavlja i koja mnogim građanima Srbije, ali i regije nikada nije dosadna, je Željko Ražnatović Arkan. Za mnoge je domoljub, borac za Srbiju u srpskom narodu i kontroverzni poduzetnik, dok je za velik broj ljudi najčešći zločinac, ubojica i ratni zločinac. O njegovom se životu zna puno, pa je poznato i da je bio osnivač i vođa Srpske dobrovoljačke garde i da je ubijen 2000. godine u hotelu Intercontinental. O njemu se mnogo pisalo, ali čak i 21 godinu nakon njegove smrti postoji veliko zanimanje za njegov život.

Tako se ovih dana na društvenim mrežama pojavila fotografija mladog Arkana iz nizozemskog tiska, snimljena tijekom uhićenja 1979. godine. Podsjećanja radi, tada je mladi Arkan tri puta uhićen u Nizozemskoj, a 24. listopada 1979. uhićen je i nakon toga osuđen na sedam godina zatvora. Na fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se kako Theo Val (u sredini) stavlja Arkanu lisice uz pomoć Berta Melonkampa i Paula Bossa, dok Hein Nagel i Ed Klock promatraju okolinu s nacrtanim oružjem.

Međutim, nakon što mu je pištolj nekako dostavljen u zatvor 1981. godine, Arkan je uspio pobjeći iz zatvora u Amsterdamu. Poznato je da je Arkan u to vrijeme volio pljačku u Europi, a prema nekim legendarnim pričama najviše je volio pljačku u Švedskoj, a jedna urbana legenda kaže da Šveđani nikada nisu zaključali vrata svojih domova dok se Arkan nije pojavio u Švedskoj.

U Jugoslaviju se vratio 1983., a ubijen je 2000. u hotelu Intercontinental, a u vrijeme ubojstva prijetilo mu je izručenje Haaškom sudu za ratne zločine, pa mnogi misle da je njegovo ubojstvo namještaljka i krivotvorenje.samo mali broj ljudi

LEAVE A REPLY