DOKTOR KON JASAN I GLASAN- Evo kada možemo da očekujemo pad broja zaraženih- NEMA GOVORA O POPUŠTANJU MJERA, ALI SE MOŽE DESITI OVO (FOTO)

  0
  749

  Pandemija koronarnog virusa u svom trećem valu uzrokuje velike probleme u cijelom svijetu, a broj novoinficiranih, bolesnih i umrlih, kako iz svijeta tako i iz naše regije, vrlo je zabrinjavajući. Sve vlade svijeta na sve načine pokušavaju smanjiti širenje zaraze određenim mjerama, a mnoge su zemlje zatvorile sve što se moglo zatvoriti, a toliko je policijskog sata uvedeno u mnogim zemljama. Međutim, to još uvijek ne sprječava mnoge da krše sve te mjere i organiziraju ilegalne zabave i stranke, pa je mnoge neugodno iznenadila vijest da je usred Beograda prekinuta još jedna ilegalna stranka.

  Situacija u Srbiji, unatoč sve većem cijepljenju stanovništva, vrlo je teška, no čini se da je ovaj tjedan došlo do laganog prestanka širenja virusa, a epidemiolog Predrag Kon o tome je imao više reći: lagana stabilizacija, ali situacija je i dalje loša. U Beogradu je nakon dugo vremena patio broj oboljelih. Učinci poduzetih mjera mogu se vidjeti. Za očekivati ​​je da će započeti tijekom sljedećeg tjedna i promatrati se kroz broj novih pacijenata. ”

  Također je istaknuo da je potrebno zadržati uvedene mjere, te da nema vremena za bilo kakve ustupke, ali to je i zato što su neke sankcije pooštrene, posebno kada je riječ o kontroli, svemu što se odnosi na kontrolu građana i mjeru poštivanja. Kon je rekao da u Srbiji, međutim, još uvijek ima više primanja u bolnice nego otpusta i da se ta situacija, nažalost, i dalje neprestano održava: “Punjenje bolnica je u tijeku. Da bismo mogli ozbiljno razmotriti što dalje činiti, moramo izjednačiti prijem i ispuštanje i učiniti ispuštanje većim od prijema. “

  LEAVE A REPLY