Balkan poludio za ovom biljkom – od hektara se zaradi i do 17 hiljada eura, raste u baštama

0
1802

U nastavku današnjeg članka govorimo malo o vrtovima i nekim usjevima koji se mogu vrlo solidno naplatiti, što je danas vrlo poželjno, s obzirom na cijelu ovu situaciju koja nas pogađa oko virusa korone. Pitate se kako je moguće kombinirati ugodno s korisnim i od nečega zaraditi sa svojih 10 prstiju u vlastitom vrtu?

Ako ostanete s nama do kraja današnjeg članka, uskoro ćete saznati odgovor na ovo pitanje. Donosimo vam priču o aroniji koja je više nego zdrava, a ova se biljka na našim prostorima pojavila tek prije 10-ak godina. Poznata ruska spasiteljica života, ona liječi gotovo sve zdravstvene probleme kod ljudi, kao i opasne bolesti poput tumora, anemije, koja je sve više i više zastupljena u cijelom svijetu.

Aronija je također vrlo dobra za imunitet, za zdravlje crijeva, čistoću jetre, ali i mnoge druge reakcije u vašem tijelu, koje bi s aronijom mogle biti još bolje i bolje. Tek u balkanskoj klimi shvatili smo da se aronija može uzgajati i na Balkanu i da joj nisu potrebne tako niske temperature kao u Sibiru.

Sadrži više antioksidansa od bilo koje kupine, maline ili ribiza, prava je bomba za čišćenje cijelog tijela. S ovom biljkom morate imati strpljenja, jer prve plodove daje tek nakon 8 godina, a prema grmu, vjerovali ili ne, čak 10 kilograma ovog sjajnog voća. Prema procjenama stručnjaka, ako imate 1 hektar aronije, možete zaraditi i do 12.000 eura. Jeste li ikad čuli za ove informacije?

LEAVE A REPLY