Srbin zaradio penziju u Austriji i vratio se u rodni kraj pa ovo posadio – ne može niko vjerovati, evo kako izgleda njegova bašta

  0
  1199

  Već smo imali nekoliko članaka u kojima smo govorili o tome kako imamo svoje ljude sa gotovo cijelog Balkana, koji su svu mladost proveli u inozemstvu u potrazi za kruhom. Mnogi su tamo zaradili solidne mirovine, napravili su vrlo veliki plus, solidnu uštedu, pa sada u Srbiji mogu živjeti vrlo ugodno i raditi što god žele.

  Neki od njih ulažu u svoju domovinu, u posljednje su vrijeme razni projekti u pitanju, ali imamo li i onih koji ulažu u zemlju i bave se raznim granama poljoprivrede. Neki su toliko opsjednuti voćnim i povrtnjacima da u vrlo kratkom vremenu poput poznatog košarkaša razvijaju posao s jabukama, tako da danas postaju jedan od najjačih investitora u svojoj zemlji.

  Međutim, danas se posvećujemo jednom čovjeku, koji je manje poznat i koji je svu svoju mladost proveo u Austriji, a sada se napokon vratio u domovinu. Dide Sekulić ime je ovog čovjeka, koji se vratio u malo selo u blizini Bajine Bašte. Kupio je 60 hektara šume, a tamo je posadio smreku, kestene, orahe, jele i smreke. Uz ovo, postoji vrlo velik broj svinja i druge stoke, a kako kaže, to nije učinio za sebe, jer će plodove njegova rada ubirati samo njegove generacije.

  Rekorder je na ovom području jer je do sada posadio gotovo 20 000 mladih oraha, a ostale sadnice nalaze se u znatno manjem broju jele i smreke. Najsretnija ga je jesen, kada kreće berba oraha, u kojoj zaista uživa. Vaša mišljenja?

  LEAVE A REPLY