U Srbiji vež krenula podjela na vakcinisane i nevakcinisane – evo šta je besplatno za vakcinisane, oni nevakcinisani mogu samo sanjati o tome

  0
  566

  Situacija s virusom korone iz dana u dan je sve gora. Kako je započeo treći val, mnoge su zemlje pooštrile svoje mjere, neke su čak uvele potpuna zatvaranja, poput Njemačke, koja je donijela odluku da se zatvori prije nadolazećih uskrsnih blagdana. Što se tiče naše regije, ni ovdje situacija nije puno bolja, jer se svakodnevno povećava broj zaraženih, a što se tiče cijepljenja građana, Srbija je daleko ispred ostalih.

  Stručnjaci upozoravaju da sada prevladava britanski soj virusa, koji je puno opasniji i zarazniji od prethodnog, te mnogo više napada na mlade ljude, a sve ih je više u bolnicama i imaju vrlo loše kliničke slike. Kapaciteti bolnica u bolnicama u Srbiji gotovo su popunjeni, pa je iz tog razloga uslijedila zabrana rada ugostiteljskih objekata, jer se kafići i restorani, kao i ilegalne zabave, smatraju najvećim izvorima zaraze.

  Obraćajući se ljudima, zamjenik gradonačelnika u Beogradu Goran Vasić rekao je da će na sljedećoj sjednici Kriznog stožera razmotriti odluku o početku rada ugostiteljskih objekata, ali uz određena pravila i kontrolirane uvjete. Također je istaknuo kako se mora učiniti sve kako bi se spasili i ljudi i radna mjesta, jer zbog cjelokupne situacije, osim zdravstvene, imamo i vrlo veliku ekonomsku i socijalnu krizu.

  Jedini izlaz, kako navodi iz ove situacije, je masovno cijepljenje stanovništva, a prema njegovim riječima, apsurdno je da Srbija ima cjepiva, ali odaziv stanovništva je vrlo loš. Otkrio je da su za mjesec lipanj planirana dva velika koncerta domaćih zvijezda, ali da će besplatne karte dobiti samo cijepljeni. Ističe da se ovdje ne radi o diskriminaciji, već zahvaljujući onim građanima koji su primili oba cjepiva.

  LEAVE A REPLY