Kolabirala i umrla u avionu – tužne vijesti potresle Njemačku

  0
  3349

  Njemačka je sigurno najteže pogođena u posljednjih godinu dana od početka pandemije virusa korone. Ekonomski div za cijeli svijet srušio se tako prošlog ljeta, kada je Angela Merkel učinila stvar koja je pokazala u koliko su problemu. naime, zatvorio je 3 najveće europske poslovnice za kamione “MAN”, koji su najprodavaniji putnički kamion na svijetu.

  Smanjilo je troškove i u tom je trenutku čak 3.000 ljudi ostalo bez posla. Sve je to učinio, kako bi smanjio troškove, i stegnuo remen, sve s ciljem da njemačko gospodarstvo ostavi iznad vode, što je u to vrijeme bilo više nego teško, s obzirom na cijelu situaciju s virusom korone u cijelom svijetu.

  To je bio posljednji posao Angele Merkel u njezinoj političkoj karijeri, jer je početkom ove godine podnijela ostavku na mjesto kancelarke nakon gotovo 2 desetljeća vladavine. Danas su opet vrlo loše vijesti za stranku Angele Merkel, jer se Karen Strenz, saborska zastupnica, srušila u avionu tijekom leta za Njemačku. Kako prenosi AP jutros, sa suprugom se vraćala s Kube, a to joj je bio zadnji let u životu.

  Eckart Renberg iz Demokratske kršćanske unije rekao je da je zrakoplov sletio u Irsku u nuždi, ali da Strenzeru nije bilo pomoći. Članica je njemačkog parlamenta od 2009. godine, a Merkel ju je smatrala jednom od najpouzdanijih političarki iz svoje stranke. Ranije ove godine, zajedno s još jednim zastupnikom, optužena je za pronevjeru novca koji je trebao biti poslan u Azerbejdžan, pa je posljedica svega toga bilo ukidanje političkog imuniteta.

  LEAVE A REPLY