Albanka (111) primila vakcinu protiv korone – starija od svoje države, evo na šta liči

0
861

U posljednjih nekoliko mjeseci cijepljeno je gotovo 200 milijuna ljudi širom svijeta, no ono što najviše smeta svim liječnicima i stručnjacima jest da je cijepljenje provedeno u samo 10 zemalja svijeta, što nam govori da naravno samo bogati. Iz tog je razloga započela priča da će sve ovo potrajati još najmanje 5 godina ako se nastavi ovim tempom.

Ono što je svakako pohvalno u ovom broju od 2 milijuna jest činjenica da se Srbija nalazi unutar te brojke s gotovo 2 milijuna cijepljenih osoba. To je sigurno jedna velika i pohvalna stvar za predsjednika Aleksandra Vučića, koji se uspio ugurati između svih tih moćnih država koje koštaju 10 i više puta više od same Srbije.

No, posljednjih 15 dana sam postupak cijepljenja malo je usporio, jer se počeo ponovno pojavljivati ​​vrlo velik broj zaraženih, ali prema njegovim riječima, to bi trebalo popraviti do sredine travnja. Danas govorimo o Albaniji, koja je također sramežljivo započela postupak cijepljenja i koja je među zemljama koje su započele postupak cijepljenja protiv koronavirusa.

Ovih dana svi mediji pišu o svom najstarijem građaninu koji ima čak 111 godina i koji je primio cjepivo protiv Covid 19. Zenepe Pirani preživjela je i svjetska rata i dvije velike svjetske pandemije, a ona je najstarija osoba koja je primila cjepivo protiv covid 19.

LEAVE A REPLY