Balkan u suzama, ponovo tragedija – otišao je još jedan velikan, do kad više* Svi ste njegove pjesme pjevali

  0
  2488

  Ni danas nemamo dobrih vijesti u vezi s ljudima koji su preminuli, a sve zbog virusa korone, koji uzima sve veći danak i u svijetu i u našoj regiji. Balkan je posebno hendikepiran u posljednjih nekoliko mjeseci, a dovoljno je reći da su Bora Drljača, Džej Ramadanovski i veliki Đorđe Balašević također umrli od ove bolesti sredinom veljače.

  Koliko god je krizni stožer ukazivao na potrebu nošenja zaštitnih maski i držanja podalje od običnih ljudi, još uvijek ne poštuju ni minimum dogovorenog. Izvanredne mjere na snazi ​​su od utorka, a nova vijest je da je Bosna i Hercegovina uvela da od subote od 21 sat više neće biti pokreta, inače slijede teške i jake kazne.

  Unatoč tome, slavne osobe nas opet napuštaju, a sljedeće tužne vijesti stižu iz Bosne i Hercegovine. Naime, u Sarajevu je danas preminuo Namik Tarabić, poznati tvorac mnogih poznatih glazbenih hitova, za koje mnogi nisu imali pojma tko ih je zapravo napisao, a iz čijeg su pera izašli. Rođen je u Kladnju, a do 35. godine napisao je vrlo velik broj hitova za bivše jugoslavenske zvijezde.

  Ključna godina u njegovoj godini bila je 1973. kada je upoznao velikog kantautora Đorđa Novkovića s kojim je napisao najveće hitove u bivšoj Jugoslaviji. “Mladić živi sam”, “Tiho, tiho mi kucaj srce”, “Juanita” i mnogi drugi. Njegove pjesme između ostalih pjevali su Doris Dragović i Mišo KOvač.

  LEAVE A REPLY