NY post i emerički mediji prijete – ukoliko se ovo desi, balkan će da gori

  0
  1342

  U nastavku današnjeg članka riječ-dvije o Balkanu, koji je oduvijek bio bure baruta, a koji je stoljećima bio vrlo pogodno tlo za razne neugodne situacije. Pogledajte samo događaje u posljednjih 50 godina na ovom području i tada će vam sve biti apsolutno jasno. Posljednji krvavi rat 90-ih najbolji je pokazatelj cijele ove priče.

  Pojam nacionalizma i međusobne mržnje u posljednja 2 desetljeća i dalje je prisutan u svim zemljama, i bez obzira na to kako se dodaje i oduzima, uvijek se vraćamo na početak, kao da nam neki događaji iz prošlosti nisu rekli da neke stvari jednostavno treba zanemariti. Stoga vam danas donosimo članak NY Posta, poznatog američkog dnevnika, koji je zaboravio analizu analitičara, koji se bavio situacijom i trenutnim odnosima između Srbije i Kosova.

  Prije samo 11 godina Kosovo se otcjepilo i proglasilo svoju neovisnost, a Srbi na Kosovu i Metohiji žive u enklavama, što je običnom čovjeku prilično teško. Situacija je tamo uvijek napeta i udaljena je milimetar od eksplozije u jednom trenutku. To je bio razlog nedavnog posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kada je razgovarao s predsjednikom Sjedinjenih Država Donaldom Trumpom i donio neke zaključke na ovu vrlo osjetljivu temu.

  Koliko Srbi na Kosovu Kosovo ne doživljavaju kao svoju državu, govori i činjenica da su i dalje državljani Srbije, kojima je predsjednik Vučić prije nekoliko dana podijelio 200 eura koji su nezaposleni i koji su na birou. Ovaj analitičar vjeruje da bi svakog trenutka na ovom području mogao izbiti sukob.

  LEAVE A REPLY