Srbija u šoku, krizni štab prelomio – ovo su nove mjere koje će da važe za vikend

  0
  486

  Čini se da se virus Corona vratio na Balkan. Vjerujemo da svi znate odluku kriznog stožera da je zbog otvorenog nedostatka discipline u Srbiji u posljednjih mjesec dana krizni stožer predložio rad na određeno vrijeme vikendom. Odluke kriznog stožera u vezi s nošenjem zaštitnih maski kao i držanjem distance nisu bile poštovane, tako da je cijela situacija s brojem zaraženih iznenada eskalirala.

  Već prošli vikend imali smo malo jače mjere, kada je u subotu u podne sve bilo zatvoreno, a takav režim ostao je do ponedjeljka ujutro u 6 sati. Cijeli ovaj tjedan ljudi u Srbiji strahuju od novih odluka Kriznog stožera koji je velikim dijelom najavio jačanje mjera među stanovništvom u Srbiji, a danas već imamo nove informacije o ovom pitanju.

  Tako je na sjednici Kriznog stožera donesena odluka o mjerama za vikend prema kojoj u subotu i nedjelju neće raditi ništa osim ljekarni, dućana s hranom, zdravstvenih ustanova, benzinskih postaja, objekata brze hrane i dostave hrane. Za razliku od prethodnog vikenda, mjere će stupiti na snagu u petak 12.03. u ponoć, pišu srpski mediji. Krizni stožer odlučit će kako će se situacija odvijati od ponedjeljka nadalje, a svoje mjere objavit će u nedjelju popodne.

  Koliko je situacija u Srbiji opasna govori i podatak da je u posljednja 2 dana trećina testiranih bila pozitivna na covid 19. Prema nekim logičnim brojkama, na 100 000 građana Srbije dobijemo 8 000 zaraženih, što je više nego zabrinjavajući broj u ovom trenutku. Samo u posljednja 24 sata u Srbiji je bilo 4.559 novozaraženih osoba. Vaša mišljenja?

  LEAVE A REPLY