Napokon isplivala dugo čuvana tajna – evo gdje sahrajuju beogradske Kineze

  0
  1281

  Za večeras vrlo zanimljiva tema o kojoj se gotovo nikad ne piše, a tiče se Kineza koje imate na gotovo svakom uglu Balkana. Možda najvrjednija nacija na svijetu, ona jednostavno ima takvu populaciju da jednostavno nema gdje živjeti, a čak i ako imaju poslovnu ideju, jednostavno je nemaju gdje provesti. Sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća shvatili su da je jedino pravo rješenje emigracija.

  Krenuli su prvo prijeći u Ameriku, da bi potom shvatili da je Europa najbolje moguće tlo za marljive ljude. Početkom novog tisućljeća kineske trgovine počele su vrlo skromno nicati u balkanskim gradovima, jer su osjetile impuls kupca i kakvo je tlo pogodno za posao. Idealno tlo jer je ekonomska situacija vrlo loša pa su cijene njihovih proizvoda naišle na vrlo dobar odaziv.

  Zatim, tijekom sljedećih nekoliko godina, kineske trgovine počele su nicati poput gljiva nakon kiše. Do sada je u Srbiji registrirano preko 2000 kineskih trgovina koje manje-više rade vrlo dobro. Široka paleta proizvoda dovela je do toga da su uvijek bili vrlo dobro posjećeni. Niti ih virus korone nije natjerao da se vrate u svoje matične zemlje, a ono što je javnost jako zanimalo jest gdje završavaju Kinezi koji umiru u Srbiji?

  Zbog toga su pitali Zorana Markovića iz JKP “Pogrebne usluge”, on je izjavio da će svi koji ovdje umru biti kremirani i prema njihovim običajima prevoženi u domovinu. Gotovo 50 000 kineskih državljana trenutno boravi u Srbiji. Kupujete li u kineskim trgovinama?

  LEAVE A REPLY