Svi je pamtimo kao oronulu babu, a kad vidite slike iz mladosti oči će vam stati od njene ljepote – ovo je JOvanka kojoj se Tito bacio pod noge

  0
  1728

  Vjerujemo da se vrlo mali broj svih vas koji ste rođeni u novom tisućljeću sjećate stare Jugoslavije o kojoj starci govore u superlativima. Zemlja u kojoj se apsolutno znalo tko što radi, svi su imali posao, a ured za nezaposlene u to vrijeme nije ni postojao. Sve ove zasluge zasigurno su išle na račun doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita.

  Proglasili su ga diktatorom oni koji ga nisu voljeli, ali kad bolje pogledamo jugoslavensku ekonomiju, bila je u prvih 5 na svijetu u svakom mogućem segmentu. Život je podijelio sa suprugom Jovankom Broz, koja je bila s njim do njegove smrti. neki su je sažalijevali i govorili da ju je Tito ugnjetavao, dok su drugi koji su malo bolje poznavali cijelu situaciju tvrdili da ga se boji kao crni vrag.

  Najgore je što je nakon njegove smrti boravila u vili na Dedinju, a nije imala ni mirovinu, a Zdravko Čolić brinuo se o njoj do smrti. Platio joj je račune, kupio hranu, lijekove i bio je jako vezan za nju. Jovankine fotografije svi znamo iz starosti, ali slovenski je književnik nedavno izložio Jovankine slike iz mladosti u crno-bijelom formatu.

  Kad bolje pogledamo slike, sve nam je apsolutno jasno, jer kako je Jovanka izgledala kao djevojčica, znamo i razlog zašto ju je nedodirljivi Tito toliko volio …

  LEAVE A REPLY