NOVI ZEMLJOTRES! Haos na ulicama, TLO SE POCEPALO! Ljudi istrčali na ulice, ZA GLAVE SE HVATAJU! Pa do kad više?!

  0
  2174

  Tlo na Balkanu se nije smirilo u posljednjih 10 dana, apsolutni tektonski poremećaji definitivno smetaju svim stručnjacima i seizmolozima koji jednostavno ne znaju što bi s njihovim procjenama. Sjećate li se Petrinje, i velikog potresa neposredno prije Nove godine, kako je izvijestila Europska seizmološka unija, cijela se Petrinja pomaknula čak 20 centimetara na istok, odnosno u Srbiju.

  Potres koji se dogodio 30. prosinca imao je jačinu od 6,3 stupnja po Richteru, koji je nažalost odnio 5 života, od kojih su 2 maloljetnici. Videozapisi i slike putuju po cijeloj regiji, a da netko nije potpisao da je 2021. nitko im ne bi vjerovao jer su slike kao da su iz Drugog svjetskog rata. Središnja Hrvatska potpuno je uništena, a trebat će, prema riječima gradonačelnika Petrinje, najmanje godinu dana da se sve popravi i obnovi.

  Pomoć dolazi iz cijelog svijeta. ali najviše nedostaje ljudskosti koje uopće nema, volonteri neprestano zovu, ali jednostavno ne mogu pokriti cijelo polje i ljude koji su u totalnom kaosu. Nakon tog potresa imali smo 2 manja, po 3,8 stupnjeva, a opet prije 2 dana Petrinju i Sisak pogodio je potres od 5 stupnjeva po Richteru.

  No, da se Petrinja ne može smiriti, pokazuju i podaci danas u 14 sati, kada je ovaj mali grad, koji je od Zagreba udaljen 44 kilometra, pogodio novi potres magnitude 3,3, a stanovnici su se opet prilično uplašili, jer sada se trzajući pri svakom manjem potresu, sve ovo stvara veliku frustraciju. Ovaj potres osjetio se i u Zagrebu.

  LEAVE A REPLY