OVO su 2 znaka da je korona ušla u pluća: DOBRO OBRATITE PAŽNJU, temperatura nije među njima

  0
  4122

  2021. godinu započet ćemo virusom korona, koji će, prema svim predviđanjima, obilježiti i ovu godinu. Cijele prošle godine radilo se na otkrivanju rješenja za cjepivo, ali mnogi liječnici i stručnjaci nisu ga uspjeli u potpunosti testirati. Cjepivo Pfizer pojavilo se negdje krajem prošle godine, ali za sada prvi dojmovi o ovom cjepivu nisu najbolji.

  Morat će se dati nekoliko puta prije nego što se stekne najmanje 80% imuniteta na covid 19. Na primjer, u Srbiju je stiglo samo oko 4.800 doza ovog cjepiva koje je odmah podijeljeno staračkim domovima, ali još uvijek nije stiglo mnogo upotreba za sve građane Srbije. Danas govorimo o simptomima virusa korone, koje nikada ne možete znati do kraja, temperatura je jedan od glavnih simptoma, ali to ne mora ništa značiti, kažu liječnici.

  Imamo pacijente koji uopće nisu imali temperaturu, pa su završili na respiratoru i jedva su im spasili život. Zbog toga je Internet prepun raznih “stručnjaka” i stvarnih savjeta o tome kako se osoba osjeća kad dobije covid 19. Tako je Svjetska zdravstvena organizacija izašla s informacijom da čak 80% pacijenata nema uobičajene simptome covid 19.

  Blagi suhi kašalj i bol u plućima većinski su simptom, dok su se malaksalost i gubitak snage definitivno probili na 1. mjesto u smislu najgoreg simptoma kada osoba dobije virus korone. Proljev je ujedno i posljednji simptom koji se pojavio u većine bolesnika, a novi soj covida 19 uvelike napada mlade ljude, odnosno djecu do 15 godina. Sve u svemu, epidemiolozi i dalje savjetuju nošenje zaštitne maske.

  LEAVE A REPLY