OBJAVLJENE TUŽNE VESTI: Cela Nemačka u suzama, opraštaju se od nje… (FOTO)

0
7906

Njemačka je postala jedna od najvećih svjetskih sila i europska sila broj jedan kada je u pitanju ekonomska situacija zemalja, a nove strane državljane neprestano prihvaća kao radnu snagu, što je veliki plus za naše građane, od kojih većina odlazi u Njemačku kako bi pronašla svoje mjesto pod suncem. Jedna od ljudi koja je za to najodgovornija definitivno je njemačka kancelarka Angela Merkel koja je upravo svojom politikom Njemačku dovela na ovu zavidnu razinu.

Nažalost, nastupio je trenutak kojeg su se svi najviše bojali, a to je posljednja adresa kancelarke prije nove godine, s obzirom na to da joj je ovo zadnji mandat koji završava 2021. godine. Merkel se danas obratila javnosti rekavši da joj je ova godina bila najteža u 15-godišnjoj kancelarskoj karijeri. Ovaj se put Merkel obratila građanima puna osjećaja zbog svega što se dogodilo, ali i zbog najave koju je danas prvi put objavila, te rekla sljedeće: “Dopustite mi da vam kažem nešto osobno – za devet mjeseci očekuju nas parlamentarni izbori. Neću se više kandidirati. Danas vam se vjerojatno zadnji put obraćam u novogodišnjoj čestitki. ”

Također je naglasila da je ova godina bila najteža ne samo za nju već i za sve građane, a još teža od 2008. godine kada je Europu pogodila financijska kriza. Rekla je kako se nada da će 2021. biti puno bolja, s obzirom na to da je cjepivo stiglo i da je cijepljenje započelo, ali suosjeća i sa svim obiteljima koje su izgubile svoje najmilije.

LEAVE A REPLY