Poznati srpski seizmolog izdao VAŽNO SAOPŠTENJE! Očekuju se NOVI ZEMLJOTRESI! Neki i preko 6 stepeni po rihteru, EVO gde će biti najgore(FOTO)

  0
  2102

  U današnjem smo članku, opet s najvećim prirodnim katastrofama, a to su sigurno potresi koji su potresli čitav Balkan u posljednjih godinu dana. Sve je krenulo od Albanije u siječnju, da bi se sve preselilo u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a najgori su događaji u Hrvatskoj, gdje se jučer dogodio drugi silovit potres u posljednja 3 mjeseca.

  Međutim, ovaj je bio puno gori od prvog, jer kao što znate, jučer je u Petrinji, malom hrvatskom gradu, bilo ubijeno čak 5 ljudi, od toga dvoje djece. Nakon toga, odmah su se dogodila još 3 manja potresa, a koliko su zapravo bili jaki prvi od 6,3 po Richteru pokazuje činjenica da su se tresli Srbija i susjedna Bosna i Hercegovina.

  Sad imamo podne seizmologe, a najpoznatiji od njih, koji nam dolazi iz Hrvatske i zove se Tomislav Fiket, koji je jučer gostovao u emisiji “Nedjelja u 2”, kada je rekao da se neće sve zaustaviti na ovom broju malih potresa koji potresaju cijelu regiju u posljednjih nekoliko dana. “Sljedećih dana očekujemo još više udara koji će premašiti 5 stupnjeva po Richteru, a stara će zgrada ponovno biti pogođena, kao što je bio slučaj u Petrinji”, rekao je ovaj stručnjak.

  Naglasio je da je glavni problem zemlje potres. da se ništa ne može predvidjeti, pa ostaje samo pričekati. Na kraju je dodao jednu vrlo logičnu stvar, a to je da što su potresi dublji, to se manje osjećaju na površini i što su plići to su destruktivniji za vanjski svijet.

  LEAVE A REPLY