“Sramota me je što sam iz Srbije, NISAM HTEO IĆ na prezimenu!” Stidi se srpskog porekla, DVA PUTA MENJAO IME, sad živi trenerski san!”

  0
  2977

  U posljednjih 30 godina, kao kraj nesretnog rata koji je bjesnio preko teritorija bivše Jugoslavije, u bivšim državama vladalo je puno previranja, a milijuni ljudi s ovih teritorija svoju su sreću potražili na sva 4 kraja svijeta. Neki su se tamo rodili, dok su neki tamo proveli cijelo djetinjstvo i odrasli, pa se te zemlje osjećaju kao kod kuće, odnosno svoje.

  Ponekad dolaze na Balkan, čisto da posjete obitelj, ali se vrlo brzo vrate u zemlje u kojima rade i žive posljednjih 20 godina. Nestor El Maestro, jeste li ikad čuli za ovog čovjeka? Poznati trener, koji je vrlo specifičan, jer porijeklom je s Balkana, točnije iz Srbije. Vjerovali ili ne, Nestor Jeftić došao je iz srca Srbije, točnije iz Beograda, ali početkom devedesetih s roditeljima se preselio u Englesku.

  Kao dijete odlično se snalazio u nogometu, ali ozljeda ga je premjestila s nogometnih terena, upisao je trenersku školu da barem tako ostane u svijetu sporta. Sve je to odlično savladao, a sada je položio B licencu za treniranje. Tada mu je bilo jako neugodno što se njegovo prezime završava na ić, poput Slobodana Miloševića, kojem se u to vrijeme sudilo u Haagu za ratne zločine.

  U ranoj je mladosti promijenio ime u John Smith, ali Nestor mu je nedostajao, pa se vratio izvorima, ali nije koristio srpsko prezime. Sada s velikim uspjehom vodi Sturm Graz, dok su njegovi roditelji ostali u Engleskoj.

  LEAVE A REPLY