PRVI SRBIN KOJI JE PRIMIO FAJZEROVU VAKCINU: “Ljudi, ne znam šta da vam kažem, kad sam ušao u WC..:

  0
  6439

  Cjepivo protiv covid 19 postoji već jako dugo, a svi ljudi širom svijeta u posljednjih 10 mjeseci samo slušaju priču o cjepivu koje bi stalo na kraj ovoj vrlo ozbiljnoj bolesti. Međutim, znanstvenici iz cijelog svijeta suočavaju se s vrlo velikim problemima s ovim cjepivom, jer se virus ne ponaša na isti način kao i drugi virusi, jer neprestano mutira i stvara probleme svim stručnjacima i liječnicima.

  Najbliži pronalasku cjepiva nisu bili ni Amerikanci ni Kinezi, već Rusi, koji su prije dva mjeseca napravili prvo cjepivo koje su nazvali “Sputnik 5”, nakon svoje letjelice iz 1960-ih. Međutim, također se nije pokazalo kao stvarno dobro rješenje, jer njegova distribucija još nije započela, jer nije realno testirana do kraja. Međutim, u Americi već imamo prvi napredak po tom pitanju, jer imamo prve ljude koji su primili ovo cjepivo, a da nisu s našeg područja.

  Ljubiša Milivojević ima 49 godina i živi u Portlandu, a prvi je Srbin s ovog područja koji je primio popularno cjepivo Pfizer. Cjepivo je primio u četvrtak u bolnici OHSU, mjestu gdje zapravo radi, i za srpski Kurir rekao je kako se osjeća nakon primanja cjepiva. U ponedjeljak su dobili obrasce da se izjasne želimo li primiti cjepivo, a cijeli je postupak već započeo u srijedu.

  Kaže da je u petak ujutro osjetio bol u ruci, a slična je onoj kad dobijete redovno cjepivo protiv sezonske gripe. Do sada je u njegovoj bolnici nabavljeno oko 9000 doza, a primaju je samo oni koji su u izravnom kontaktu s pacijentima.

  LEAVE A REPLY