3 muslimanska imena koja daju roditelji deci MASOVNO U SRBIJI, jer misle da su STARA SRPSKA!

  0
  2411

  Danas razgovaramo o vrlo zanimljivoj temi, a to su sigurno djeca, koja su najveća radost na svijetu. Svaki bračni par koji još uvijek nema djece najsretniji je kad žena zatrudni i tada se definitivno počne pripremati za dolazak novog života na svijet. Međutim, kako se bliži trenutak rođenja, tada nastaju sumnje, kako djetetu dati ime?

  Ponekad to pođe po zlu, jer imamo vrlo visok postotak roditelja koji djeci daju imena po roditeljima, koji su pomalo staromodni i koji uopće ne vole djecu kad ostare, ali uvijek imaju mogućnost promijeniti svoja imena u ranoj dobi. Danas govorimo o najpopularnijim dječjim imenima koja se daju djeci u Srbiji, a za koja su roditelji uvjereni da su srpski, ali zapravo imaju potpuno drugačije korijene.

  Polazimo od imena Sara, što zapravo znači “princeza”, na arapskom znači “Ona koja donosi sreću svim ljudima oko sebe”, ovo je daleko najčešće ime u Srbiji za djevojke u posljednjih 5 godina, a nije srpskog porijekla. Mnogi ljudi danas su se zvali baka Sara i misle da su stara tradicionalna, ali nisu. Drugo najčešće ime je Ema, ​​što je zapravo kratica od nekoliko imena.

  Za pravoslavce je to kratica imena Emilija, dok je za muslimane najčešći slučaj imena Emina. Izvorna riječ je iz njemačkog jezika “ermen”, što znači cjelovito i univerzalno, sjajno ime za dijete, zar ne? I na kraju treće ime je Hana, što znači “žena koja razumije, poštena i pametna”. Ovo je ime vrlo popularno u Češkoj i Njemačkoj, a kasnije je došlo i do nas.

  LEAVE A REPLY