Silvanu svekrva mrzela jer je bila muslimanka, ocu NIJE SMELA na oči jer se udala za Srbina: Ima i ćerku, EVO KAKO DANAS IZGLEDA! Čudo jedno…(FOTO)

  0
  189

  Stara narodna pjesma, poput sevdalinke, i danas je pjesma koja se sluša i može se reći da je postala zimzelena. Neke od najljepših narodnih pjesama od sredine 70-ih do danas obrađivane su mnogo puta. Međutim, kad pomislimo na ženski vokal, ne možemo se ne sjetiti legendarne Bosanke Silvane Armenulić.

  Njeni hitovi: “Kiša, tiho padaj”, “Moje srce drugo neće znati”, samo su neke od pjesama koje su obilježile njezinu kratku karijeru koja je naglo završila njenom smrću na autocesti Niš-Beograd. U životu nije imala sreće, ni s roditeljima, ali ni u ljubavi, samo joj je pjesma izmakla iz ruku. Zilha Bajraktarević rođena je u Doboju, a sa 13 godina je pobjegla kod tetke u Sarajevo, gdje je počela pjevati u lokalnim kafanama.

  Brzo joj je postala poznata, a snimila je i svoj album prvijenac koji je osvojio cijelu Jugoslaviju. “Kakav će biti moj život bez tebe, draga”, pjesma je koju je svaka mladenka pjevala svojoj dragoj prije braka. Punica je nikada nije prihvatila jer je muslimanka, dok joj otac nikada nije oprostio udaju za Srbina.

  Umrla je 19756. godine, na spomenutoj autocesti, a na njenom sprovodu bilo je gotovo 100 000 ljudi. Evo njezine kćeri koja jako podsjeća na nju.

  LEAVE A REPLY