Oglasila se Nemačka Vlada na Facebooku, SVE SE MENJA! EVO šta će se desiti od 21. decembra! VAŽNA OBAVEST ZA SVE GRAĐANE!

  0
  2090

  Vjerujemo da je naslov privukao sve one koji žive i rade u Njemačkoj, a on je vrlo dobro znao da u posljednjih 30 godina tamo radi puno ljudi s Balkana. Svatko je pokušao pronaći rješenje za sebe i osigurati barem neko postojanje svojim obiteljima, a Njemačka je uvijek bila dobro rješenje za naše građane.

  Tradicija rada u ovoj zemlji datira još iz 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su prvi radnici s ovog područja, koji su se uglavnom bavili ručnim radom, gazili put kretanja mnogih generacija koje su u ovu zemlju dolazile u budućnosti. Naši su radnici vrlo snalažljivi i vrijedni, a vrijedni njemački šefovi to zaista cijene. S obzirom da je na njih utjecala i ekonomska kriza covid 19, sama Anglea Merkel najavila je da ima vrlo dobre vijesti za čitav Balkan.

  Svjesna je da će Njemačka sljedeće godine morati jako zapeti i početi raditi više, tako da će se smanjiti kriteriji za uvoz kvalificirane radne snage. Dobro znamo da su do prije godinu dana svi radnici trebali sve da bi stigli raditi u Njemačku, ali sada su druga vremena, sve se okreće i ide u njihovu korist.

  Od 20. siječnja iduće godine ovaj bi zakon trebao stupiti na snagu, a trenutno je na njemačkom tržištu rada oko 1,3 milijuna slobodnih mjesta. “Bez dovoljno stručnjaka, njemačko gospodarstvo nema šanse za oporavak od posljedica krize s covid 19.”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel. Vaša mišljenja o svemu tome?

  LEAVE A REPLY