PRATITE SIMPTOME! EVO kako da znate da li se korona SPUSTILA NA PLUĆA! Ne valja ako…

  0
  5737

  Još uvijek smo s virusom korone, koji je definitivno ponovno poletio i koji nema namjeru zaustaviti se. Iz dana u dan on je sve jači i jači, a očito nema ni traga njegovom prestanku, liječnici još uvijek nemaju pravo rješenje za njegov postupak, a mi se samo nadamo da će se steći kolektivni imunitet, koji je prijeko potreban kako bi se riješen jednom zauvijek sve ovo.

  Doktorica Irina Radošević, prilikom jučerašnjeg posjeta RTS-u, objasnila je da je, ako imate poteškoća s disanjem i gubite zrak, vrlo realna opcija da se virus korone nažalost spusti na sama pluća. Kovid 19 je respiratorna bolest koja prvo napada pluća i spušta se do bronha, pa pacijentu otežava disanje.

  Kad se proširi cijelim dišnim sustavom, izdiže se iz donjeg dijela dišnih putova do nosne sluznice, sprečavajući tako disanje kroz nos, što prije nije bio slučaj. Zato je vrlo važno nositi zaštitne maske, jer se prenosi samo kapljicama. Zato je imunitet kod ljudi vrlo važan, jer ako se tijelo ne nosi s njim, vrlo brzo dolazi do pluća.

  Upala pluća uzrokovana virusom korone može uzrokovati ozbiljna oštećenja oba pluća. Pa čak i kada se pacijent oporavi, mjesecima nakon svega toga i dalje ima problema s disanjem. Ubrzano disanje, bol u plućima, otežano disanje, vrlo visoka temperatura, sve su to simptomi kada imate covid-19. Imate li bilo koji od ovih simptoma.

  LEAVE A REPLY