KAD NJIH VIDE, SVI SE OKREĆU! Tijana i Jelena RADE u gradskoj čistoći: PONOS SU BEOGRADA!

  0
  966

  Za danas vrlo zanimljiva priča, koja će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice. Jeste li ikad čuli za žene ili djevojke koje rade u gradskoj čistoći? Pa imamo takvu situaciju u Srbiji, tačnije u Beogradu. Tijana Šobot i Jelena Matić prve su dvije djevojke nakon 136 godina postojanja koje su zaposlene u javnoj gradskoj čistoći, gradu Beogradu.

  Rade na dezinfekciji, deratizaciji i dezinsekciji. Imaju oženjenu B kategoriju i vrlo dobro rade sve vrste poslova koje im naređuju gotovo svakodnevno. Njihov posao također zahtijeva da skladište tvari potrebne za DDD. Vodite evidenciju o skupu utrošenih sredstava tijekom jednog radnog dana.

  Marko Popadić, direktor gradske čistoće, izjavio je da je vrlo ponosan što se sve veći broj žena prijavljuje za ove vrste poslova. Inače, Tijana Šobota ima fakultetsku diplomu, ali to je uopće nije spriječilo da se prijavi za ovaj posao, jer je plaća više nego solidna, kako kaže za BG medije, žene jednostavno bježe od ove vrste posla, kažu da je to neugodno i da se srame. Njih dvoje jednostavno nemaju problema s ovim poslom, a rade ga sa zadovoljstvom.

  Tijana je čak položila vozačku dozvolu, kako bi mogla raditi ovaj posao, i voziti posebno vozilo. Jelena Matić kemijska je tehničarka, ali nema problema što ne radi posao koji joj je zapravo struka, za školu koju je završila. Što mislite o tim djevojkama, znate li ovakve slučajeve?

  LEAVE A REPLY