NOVA ODLUKA o preminulim od korone u Srbiji: “TELA SE VIŠE NEĆE KUPATI I SPREMATI ZA SAHRANU!”

  0
  871

  I dalje smo s virusom korone, koji je u posljednjih mjesec dana divljao u svim dijelovima svijeta, a zbog njegovih razmjera u nekim europskim zemljama već imamo restriktivne mjere, dok je u nekima uveden i policijski čas. Ni na Balkanu situacija nije puno bolja, a u Bosni i Hercegovini i Srbiji je najgora u smislu cijele ove priče.

  Tako je u Bosni i Hercegovini uveden policijski čas u zadnjih 7 dana, koji traje od 23 sata do 5 sati ujutro, a Srbija, koja je u prethodna 2 dana imala puno posla, na tragu je istih odluka. Što se tiče sastanaka samog kriznog stožera, koji je bio usko povezan s Vladom Republike Srbije, danas su izglasali odluku da od utorka svi uslužni objekti, poput restorana, kafića i puba, neće raditi duže od 18 sati.

  Uz ovo, donesena je odluka da svi oni koji svoj posao mogu raditi od kuće, to rade od utorka, kako bi se izbjegle sve moguće gužve u tramvajima i autobusima, a time i smanjio broj zaraženih covidom 19. Uz sve ovih novih pravila usvojeno je još jedno, što je krajnje čudno, a to je da se sva tijela koja su umrla od koronavirusa u posljednja 2 dana uopće neće kupati, češljati i pripremati za sprovod.

  Inače, ovu je odluku donio i ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar, koji je rekao da ona stupa na snagu osmog dana od donošenja ove odluke, odnosno od danas, 21. novembra 2020. godine.

  LEAVE A REPLY