NIKO ga se skoro i ne seća, pa JE LI UMRO ČOVEK? EVO na šta liči i ŠTA JE OSTALO OD NJEGA: Nećete verovati šta Vajta danas radi(FOTO)

  0
  10451

  Vjerujemo da postoji mnogo vas koji niste ni rođeni prije nekih 35 godina, kad se puštala puno bolja glazba nego danas, a ljudi su živjeli punim plućima i bili puno slobodniji nego danas u ovoj demokraciji. U to je vrijeme sve bilo puno bolje, počevši od samog životnog standarda, o kojem su Amerikanci mogli sanjati, s tom putovnicom mogli ste ići kamo god želite.

  Glazba u to vrijeme bila je možda najjača u povijesti glazbe na globalnoj razini. Takav je slučaj bio s jugoslavenskom scenom, koja je bila izuzetno jaka kao i svi drugi segmenti života, u bivšoj Jugoslaviji. Danas ćemo se posvetiti glazbi, koje se pjesme slušaju i danas. Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Film i Jura stublić samo su neki od izvođača koji su tih godina žarili i palili.

  Nije poznato čija je scena bila jača, Zagreb, Beograd ili Sarajevo? Ali sjećate li se bosanskog Seida Memića Vajte, koji je rođen u Travniku, ali se vrlo rano preselio u Sarajevo i koji je u to vrijeme otkrio sve čari rokenrola? Čovjek koji je početkom 80-ih imao samo jedan album, što ga je u potpunosti lansiralo na vrh pozornice.

  Tada su svi pjevali o zlatnoj ribici i Metkoviću, a svojom bradom i specifičnom slikom ispunio je dvorane bivše države. Uvijek je zračio pozitivnom atmosferom i duhom, davno je otišao u Austriju gdje sa suprugom Vesnom živi i radi u Beču. Pomalo je glazbenik, samo hobi. Vaše mišljenje o njemu

  LEAVE A REPLY