VI NAM KAŽITE ŠTA VIDITE NA SLICI, a mi ćemo vam otkriti najdublje tajne: OVAJ test nije za svakoga, usudite li se saznati OVO O SEBI?

  0
  5188

  Ovakvi testovi su vrlo zanimljivi, posebno zato što svaka osoba vidi nešto drugačije, a tada nam nije jasno kako je uspjela vidjeti nešto što niko od nas nije uspio vidjeti. Naime, ovo zapravo pokazuje koliko svi imamo različite poglede na stvari, pa neki od nas vide, recimo, djevojku na ovoj slici, dok drugi vide staricu. Naravno, nakon dugog pogleda gotovo sve mogu vidjeti obje žene, ali zanimljivo je da imamo različite perspektive, pa iako su obje jasno vidljive, naš mozak može urazumiti samo jednu od njih.

  Naime, ovaj test je sličan testu zvuka koji je također jedno vrijeme bio vrlo popularan, a pitanje je bilo da li čujete Lovor ili Janija. Ovo je nešto slično, s tim da nakon određenog vremena možete vidjeti obje žene, ali na sjajan način zapravo pokazuje koliko svi subjektivno vidimo svijet, iako smo sigurni da je ono što vidimo zapravo ispravno – i ne mora uvijek biti tako Da, jeste. Naime, ako ste prvo vidjeli djevojku, to znači da ste vedra osoba koja je uvijek optimistična, sunce je za vas uvijek nakon kiše i imate mladenačke misli.

  S druge strane, ako ste prvo vidjeli staricu, onda ste osoba koja je prilično skeptična u životu. Naime, prilično ste negativni, odnosno pesimistični i sve propitujete, a vrlo često ne pristajete sudjelovati u nekim odlukama. Mnogi ljudi znaju reći da ste zreli za svoje godine i da se morate malo opustiti. Jeste li se našli u ovim kvalitetama?

  LEAVE A REPLY