Celi Balkan tvrdi da je ova devojčica genije, a UČITELJICA JE PONIZILA PRED SVIMA: Vidite li vi o čemu se radi?

  0
  1575

  Do sada smo imali priliku puno puta vidjeti koliko su naša djeca pametna i inteligentna, a vrlo često ostaju neshvaćena, pa čak i kažnjavana zbog svoje snalažljivosti. Djeca su naše najveće blago – s tim se slažu gotovo svi, a naša budućnost zaista ostaje na njima kad odrastu u odrasle i odgovorne ljude, što je naša zadaća da ih izgradimo u cjelovite ljude. Naime, roditelji i škole trebali bi raditi na tome, ali to nije uvijek slučaj.

  Kontrolni zadaci uvijek zahtijevaju općenite odgovore i točan odgovor na pitanje, ali tko zapravo određuje što je točno? Naime, neka djeca jednostavno razumiju pitanje na svoj način i to čine, a to se ne može uvijek smatrati pogrešnim. Ova djevojčica o kojoj danas govorimo odradila je zadatak sličan jednom dječaku, kojeg je učitelj nagradio za logično razmišljanje, dok učitelj ove djevojke nije bio tako drag.

  Naime, dobila je zadatak da brojevima napiše “sljedeće brojeve”, što je djevojčica shvatila kao da bi trebala napisati svaki sljedeći broj koji ide iza zadanog broja. Njezin je učitelj smatrao pogrešnim odgovorima i za to joj je dao nula bodova.

  Je li to točno bilo je pitanje sada, jer zapravo nije pogriješila s odgovorom, a pitanje je moglo biti malo konkretnije. S obzirom na to da je sva ostala pitanja napravila korektno, vidi se da je djevojčica inteligentna, a sa samo sedam godina uspjela je logično shvatiti pitanje, a ne samo raditi kako joj je rečeno. Mislite li da je učitelj postupio ispravno?

  LEAVE A REPLY