POLICIJSKI ČAS!? KRIZNI ŠTAB SRBIJE donosi ODLUKU u 12 sati: Nema više odlaganja, UVODE DRASTIČNE MERE!

0
1054

Situacija u svijetu u vezi s covid 19 uopće nije dobra. Sve je veći broj zaraženih ljudi, a svake minute nam dolaze sve gore i gore informacije. Pola Europe je u izvanrednom stanju, Francuska i Italija su do sada najviše pogođene, pa je njihov krizni stožer donio neke vrlo radikalne i velike odluke po ovom pitanju.

Sve se to polako proširilo na balkanska područja, a najviše je dosad pogođena Bosna i Hercegovina koja je već danima u policijskom satu s početkom u 23 sata do 5 sati ujutro. Zaštitne maske na javnim mjestima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine obavezne su već mjesec dana, a kazna za njihovo nošenje iznosi 500 maraka.

Slično se očekuje i u Srbiji, gdje je epidemiološka situacija vrlo loša. Uzalud je krizni stožer naglašavao da nije bilo javnih okupljanja, a mladi su iskoristili priliku da piju alkohol svaki vikend. Stoga svakodnevno imamo preko 1.500 zaraženih, a sam Aleksandar Vučić naredio je izgradnju nove kovidske bolnice u Batajnici, koja bi trebala biti dovršena do 2. prosinca ove godine. Radovi za sada napreduju, a krizni stožer obratit će se građanima Srbije za sat vremena.

Jedna od mjera je svakako potpuno ukidanje rada ugostiteljskih objekata, ali vlasnici su jako uznemireni, pa će mu najvjerojatnije biti zabranjen rad nakon 21 sat. Dr. Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, rekao je da će grad stajati iza svake odluke kriznog stožera. Problem je i javni prijevoz, pa će se o njemu uskoro detaljnije razgovarati.

LEAVE A REPLY