SAMO SE DUBLJE UKOPAVA: POZNATI PEVAČ PEVAO PROTIV MUSLIMANA, a onda im poručio OVO – bolje da je ćutao! (FOTO)

  0
  2565

  Nažalost, iako bi se moglo reći da smo kao društvo prilično napredovali, postoje oni repovi nacionalizma koji se još uvijek vuku za nama i kojih se, čini se, ne rješavamo za generacije koje dolaze. Ipak, s jedne strane postoji nada da će djeca naše djece razmišljati malo drugačije od nas i da će svijet ići u tom smjeru da nacionalizam i diskriminacija konačno budu izbrisani s naših teritorija. Najveći problem današnjice je taj što se u stvarima koje su se dogodile prije više od 30 godina miješaju oni koji tada nisu ni rođeni, pa većina njih ne zna dobro što se dogodilo i što su pjevali.

  Prije samo nekoliko mjeseci u Crnoj Gori je bilo viška s poznatom pjevačicom, također Zvezdom Granda, Jadrankom Bajraktarević, kada je u disko klubu otpjevala pjesmu “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”, a tada je bila meta svih mediji u Srbiji, ali i u regiji. Jadranka se ispričala, opravdano rekavši da to nije do nje, već do atmosfere, ali u Srbiji je definitivno postalo nepoželjno bez obzira na sve. No, ovaj put je mladi srpski pjevač Uroš Živković u jednoj zgradi otpjevao kontroverznu pjesmu Baje Malog Knindže “Ne volim te Alija”.

  Naravno, video se odmah proširio Internetom, a naišao je na brojne kritike i osude ljudi. Kada je vidio kolika je gužva oko svega, oglasio se i kako bi se pokušao opravdati, ali ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje zbog izvođenja te pjesme. Naime, rekao je da je to plaćeno i da samo radi svoj posao. Što mislite o njegovoj izjavi?

  LEAVE A REPLY