Srbija DONOSI NOVE MERE! Stanje je alarmantno, Evropa se ZATVARA, vreme je…

  0
  968

  Taman kad smo pomislili da se situacija s covid 19 napokon malo stabilizirala, opet imamo vrlo loše vijesti. Samo s jedne strane svijeta sve se smiruje, a s druge imamo širenje virusa korone. Širom Europe situacija je više nego diskutabilna, jer se broj zaraženih povećava iz dana u dan.

  Krizni stožer cijelo je vrijeme govorio kako ne treba previše brinuti o novom valu covid 19, jer on neće biti toliko opasan kao u prva 2 vala. Međutim, brojke koje se u Srbiji ponavljaju u zadnjih 10 dana vrlo su velike. Nekoliko dana zaredom imali smo preko 1.000 zaraženih, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je izgradnju nove prividne bolnice koja se gradi u Batajnici.

  Prema njegovim riječima, prije 2 dana trebao bi biti završen do 2. prosinca. Uvjeren je da će u vrlo kratkom vremenu broj oboljelih skočiti na svaki mogući način. U Europi su već povučene radikalne mjere, mnogi su objekti otvoreni tek do 18 sati, a najbolji primjer svega toga je Italija. Sad se postavlja pitanje, što će Srbija učiniti po tom pitanju?

  Kao što je rekao i sam dr. Kon, za sada nije potrebno uvoditi hitne mjere, ali ako se broj poveća, sve moguće mjere sigurno će se pooštriti. Mnoge su se države zatvorile, a ovo je vrlo velik gospodarski udarac, pa će ovo biti zadnja mjera koja se može provesti.

  LEAVE A REPLY