Posle 100 evra od države i moratorija, IDU NOVE PARE! Srbi TRLJAJU RUKE i proveravaju račune, EVO kad leže keš…

  0
  1055

  Vjerujemo da se svi sjećate razdoblja svibanj-lipanj kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio obećanje, koje je dao u travnju da će svaki punoljetni građanin dobiti 100 eura prve pomoći, za saniranje štete prouzročene gospodarskom krizom od jakog tavasa covida 19. Međutim, većina ljudi mislila je da je to prevara …

  Siniša Mali ispoštovao je sporazum, tako da je preko 5 milijuna građana Srbije dobilo jednokratnu pomoć. I to nije sve, jer je svim tvrtkama koje su nastavile s radom tijekom pandemije koronarnog virusa, a nisu otpustile svoje zaposlenike, pomogla i država. Mikro poduzeća se također poštuju, kao i privatni obrti.

  Kulturni umjetnici koji nisu radili za vrijeme pandemije primali su minimalne plaće 3 mjeseca zaredom, jer kazališta uopće nisu radila, pa je Aleksandar Vučić na tom mjestu dobio vrlo dobre političke poene, a sve mu je vraćeno u srpnju ove godine, kada je pomeo njegovo političko nadmetanje. Sad opet, pomoć države u obliku poreznih olakšica, kao i sam moratorij.

  Stoga Ministarstvo financija objašnjava da je ova opcija vrlo realna, jer je vrlo lako moguće da se nova hitna situacija dogodi što je prije moguće. Podsjećamo, sve su pravne osobe imale mogućnost odgode plaćanja za 3 mjeseca, a prema Ministarstvu financija, vrlo brzo bi mogli vidjeti isti scenarij u Srbiji. Siniša Mali izjavio je da bi takva akcija državu koštala dodatnih 160 milijardi dinara. Što mislite o svemu ovome, napišite nam u komentarima ..

  LEAVE A REPLY