JELENA ĐOKOVIĆ SAOPŠTILA PREDIVNE VIJESTI: Naša porodica raste!

0
2312

Supruga najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, nedavno je na društvenim mrežama objavila činjenicu ponosa.
Na svom Twitter profilu govorila je o Zakladi Novak Đoković, na čijem je čelu poslala poruku:

Jelena je podijelila fotografije uz riječi kojima je Milica opisivala svoje iskustvo.

Novak Đoković profesionalni je srpski tenisač i prema rezultatima koje je postigao najbolji tenisač svih vremena iz te zemlje, ali i bivše Jugoslavije. Tenisom se profesionalno bavi od 2003. godine. Do danas je osvojio 16 Grand Slam naslova. Pobjedom na Roland Garrosu 2016. godine postao je osmi tenisač koji je u karijeri osvojio sva četiri Grand Slam turnira, prvi je to učinio na tri površine (tvrda, zemljana i travnata), a treći koji je posjedovao sve četiri titule istovremeno. . Također je stigao do finala 50 turnira iz Masters serije, od kojih je osvojio čak 34. 2018. godine osvojio je Masters u Cincinnatiju i tako postao prvi igrač u povijesti koji je osvojio svih devet Mastersa.

Novak ima i najveću zaradu od turnira u povijesti. Trenutno je na drugom mjestu ATP liste. Uz to, osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Sa suigračima iz reprezentacije Srbije osvojio je Davis Cup 2010. godine

Časopis Time uvrstio ga je na svoju listu “100 najutjecajnijih ljudi na svijetu”. Dobitnik je velikog broja sportskih i drugih priznanja i nagrada. Osim što je dobar sportaš, Novak je i vrlo dobar i human čovjek, koji uvijek svima pomogne, a uz to ima i dobar smisao za humor.

LEAVE A REPLY