DR KON SE JUTROS OGLASIO SA HITNIM VESTIMA: OVO se mnogima neće svideti, GRAĐANI SRBIJE OPET NA UDARU

0
741

Krizni stožer Republike Srbije mjesecima se ustrajno bori protiv pandemije koronarnog virusa, koja je velikim dijelom zahvatila ovo područje, a situacija je bila jednako teška u ožujku i travnju, kao i u srpnju. Međutim, mjere su bile puno blaže tijekom drugog vala, jer su odlučili zauzeti drugačiji pristup ovom problemu, a ujedno je urodilo plodom, pa nije bilo potrebno uvoditi neka stroža ograničenja poput izvanrednog stanja i policijskog sata. Međutim, postojala je zabrana javnih okupljanja, ali i obvezno nošenje maski na javnim otvorenim i zatvorenim prostorima.

Doktor Kon obratio se naciji u nekoliko navrata, ne samo kao epidemiolog koji je u kriznom stožeru, već i kao liječnik koji moli građane da se pridržavaju svih propisanih mjera. Naime, jednom je izjavio da je razočaran ponašanjem određenih skupina, posebno vlasnika klubova i kafića koji su organizirali nastupe poznatih osoba, a nitko se nije pridržavao mjera na tim nastupima. Naime, ponovno se oglasio, ali na svom profilu na društvenim mrežama, što znači da je ovo njegovo privatno mišljenje. Rekao je da se mnogi sprdaju s drugim ljudima koji nose maske, a oni koji ih nose mogu slobodno reći da se sprdaju s Kriznim stožerom, što će ih učiniti još sretnijima.

Doktor Kon rekao je da se sve može reći i da se Krizni stožer slaže da je za sve kriv, ali samo da nosi maske. Također je zatražio od Beograđana da se ponašaju kao da je uveden policijski čas, jer se vrhunac trećeg vala očekuje sljedeći tjedan. To znači da se ne bi smjeli nepotrebno kretati, izbjegavati sva mjesta na kojima se okuplja puno ljudi, pa čak i kad izađete vani, uvijek nosite maske.

 

LEAVE A REPLY