Najnovije vijesti stigle – predsjednik odriješio kesu: Evo ko će jednokratnu pomoć u Srbiji dobiti – provjerite jeste li na spisku

0
838

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jedan je od najaktivnijih dužnosnika u regiji u vezi s krizom zbog pandemije virusa korone. Naime, uključen je u sve odluke i neprestano surađuje s timom i Vladom Srbije na načinima za ublažavanje krize kroz koju prolaze građani, ali i sama država otkako je pandemija zavladala na svjetskoj razini, a na tim se područjima već osjeća dobro. Naime, predsjednica je u nekoliko navrata istaknula da je država već pomogla svojim građanima, ali da će to činiti i u budućnosti.

Do sada je isplaćeno nekoliko paketa pomoći, jednokratna pomoć od 100 eura svakom punoljetnom građaninu Srbije, zatim paketi pomoći velikim, malim i srednjim poduzećima, ali i hotelijerima, posebno onima iz grada koji su pretrpjeli velike gubitke, s obzirom na to da je znatno manje turisti su došli u Srbiju. Srbija sada nastavlja tim tempom, a predsjednik je danas održao sastanak s Kriznim stožerom na kojem su donesene nove odluke. Naime, kako kažu, ovaj put se nisu usredotočili na uvođenje novih mjera u smislu ograničenja, već će se povećati sankcije na već uvedene mjere. Nova mjera je financijske prirode, a ovog puta Vlada se usredotočuje na one koji su na prvoj crti obrane – zdravstvene radnike.

Naime, odlučeno je da se svim zdravstvenim radnicima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 10 tisuća dinara. Uz to, odlučeno je povećati plaće zdravstvenim radnicima od siječnja, zajedno s minimalnim plaćama i mirovinama. Veliki broj pacijenata zabrinjava Srbiju, a predsjednik je rekao da će se situacija neprestano nadzirati i u skladu s tim mijenjati sve daljnje odluke.

LEAVE A REPLY