Više od 95% ljudi ne može da nađe mačku na OVOJ slici: Ako vama to uspije, PRAVI STE GENIJALAC!

  0
  1797

  Do sada smo toliko puta imali priliku vidjeti neobične slike koje nam pokazuju koliko se naš mozak može igrati s nama i kako se stvaraju iluzije kojih nismo ni svjesni. Kad čujete pitanje poput, možete li naći mačku na slici, možete li naći ribu ili nešto slično, svi prvo pomisle pa kako ne, jer zadatak zaista zvuči vrlo jednostavno. Međutim, kada pogledate sliku, shvatite koliko je teže nego što ste mislili, a onda se ne možete odvojiti od slike jer vam nije jasno kako ne možete vidjeti nešto tako očito.

  Poanta je u detaljima – ponekad se jednostavno ne možemo usredotočiti na detalje ili previše tražimo odgovore na pogrešnim mjestima, a zatim previdimo jedan vrlo sitan detalj koji je zapravo prilično očit, a nakon što to shvatite, ne možete ne potražiti u to i pitate se “Kako sam to mogao previdjeti?” Ne brinite, takve se stvari često događaju zbog naše psihe – jednostavno smo toliko ponekad opterećeni svim stvarima, da zanemarujemo sitnice i detalje koji nam zaista mogu pomoći. Slagalice poput ovog također su izvrstan način vježbanja mozga i perceptivne moći te njihove upotrebe u svakodnevnom životu.

  Na ovoj slici očito vidite žuti automobil s crnom haubom, pokraj njega je drvo, iza njega je cesta i trošna zgrada. Postoji li nešto što će vas “bosti” za oči? Ističe li se jedan detalj posebno? Iako biste rekli ne, odgovor je negativan. Ako do sada niste uspjeli pronaći pravi odgovor, dat ćemo ga, ali nadamo se da ste barem malo uvježbali svoju moć percepcije.

  LEAVE A REPLY