MORALA roditi dete sa 14: Bila NAJVEĆA zvezda u Jugoslaviji: UMRLA čisteći WC-e, JEZIVA sudbina SRPSKE DIVE: Znate li ko je ona?

  0
  14211

  Život je pun nekih tužnih priča, a na današnjoj ih je pozornici puno. Svi se sjećamo sjajne pjevačice Vere Ivković koja je imala sjajnu karijeru do svoje 30-te godine, kada je njezina kći Maja doživjela moždani udar i umrla u samo 27 godini. Veru je toliko pogodilo da je ostavila mikrofon, razboljela se, imala dva udara i umrla u staračkom domu.

  Pored nje u bivšoj Jugoslaviji imali smo zaista dobre pjevače. Snežana Đurišić, Nada Topčagić, Biljana Plavšić bile su samo neke od njih, a danas govorimo o kraljici romske glazbe, a to nije Usnija Redžepova. Zove se Ljiljana Petrović Butler, koja se prema svojoj romskoj tradiciji morala udati s 12 godina. S 14 godina, vjerovali ili ne, ona je već rodila svoje prvo dijete.

  Bila je vrlo siromašna i nije mogla redovito ići u školu, ali vrlo je rano shvatila da može pjevati i počela je nastupati na romskim vjenčanjima. Brzo je stekla titulu “kraljice romske glazbe”, koju je zadržala sve te godine. Tada svi nisu mogli snimiti ploču, morali ste proći 3 provizije da biste došli do studija, a Ljiljana je doslovno pomela cijelu konkurenciju.

  Međutim, posljednje godine života nisu joj donijele ništa dobro, pa je cijeli život završila na vrlo neslavan način. Početkom rata sa troje djece otišla je u Njemačku, gdje je radila i čistila što je mogla. Pjevala je na nekim proslavama, kada ju je primijetio menadžer Mostara Sevdah Reunipona, s kojom je snimila par vrlo lijepih pjesama.

  LEAVE A REPLY