ODLUKA JE KONAČNA! “Ne želimo da nam umre još više ljudi” Od 1 oktobra OBAVEZNA VAKCINACIJA!

0
3120

Koronski virus polako se spušta, a svakim danom sve je manje pacijenata, kao i ljudi na respiratorima. Prema najnovijim procjenama srpskih statističara, konačni kraj drugog vala covid 19 očekuje se oko 13. rujna. Međutim, to ne znači da više neće biti pacijenata, već znak da će se broj zaraženih znatno smanjiti.

Ministar zdravlja Republike Srbije Zaltko Lončar danas je upozorio sve lokalne zajednice da dobro otvore oči i da ne spavaju, jer čim vide da se broj pacijenata povećava, oni odmah poduzimaju korake i ne čekaju da krizni stožer umjesto njih donese odluku. Oni imaju svoj mini krizni stožer i mogu komotno odlučiti i provesti akciju, bez odluke kriznog stožera iz Beograda.

Nastavio je naglašavati da se zaštitne maske moraju nositi, posebno u javnom prijevozu, ali i u zatvorenom, kao i izbjegavanje daljnjih javnih okupljanja na kojima ima 50 ili više ljudi. Također je naglasio da 1. listopada započinje redovno cijepljenje svih osoba od sezonske gripe, te naglasio da se cijepi što veći broj ljudi, kako bi se olakšalo svim liječnicima u Srbiji, kada na jesen 2020. započinje novi val koronavirusa. godine.

Do sada ćemo imati bolja cjepiva, istaknuo je Lončar i zatražio da su prioriteti na prvom mjestu, odnosno kronični bolesnici i starije osobe, jer su zasigurno najugroženija kategorija u cijelom društvu.

LEAVE A REPLY