UDARNA VEST: KORONA UŠLA U SRPSKU ŠKOLU: Roditelji van sebe – KAKO se to moglo dozvoliti?!

0
1118

Školi je preporučeno da sva djeca iz tog razreda nose maske

Učenica 6. razreda Osnovne škole “Natalija Nana Nedeljković” u Kragujevcu, pozitivna na koronavirus, pohađala je nastavu 1. rujna, jer njezini roditelji prethodno školu nisu obavijestili da u to vrijeme čekaju rezultate testa na ovaj virus, piše Telegraf.

Tek u utorak navečer, na kraju radnog dana, roditelji su obavijestili školu da su stigli rezultati i da je cijela obitelj pozitivna na kovid 19.

“Rečeno je da je testirana cijela obitelj i da su svi pozitivni. Roditelji nikoga u školi nisu obavijestili da je naš učenik 6. razreda testiran na krunu. Načelnik odjela odmah me nazvao navečer, a onda je obaviještena Školska uprava, kao i Zavod za javno zdravstvo u Kragujevcu ”, navodi ravnatelj.

Kazne do 150.000 dinara! Roditelji su poslali dijete INFICIRANO KORONOM u školu, a sada će odgovoriti

Kako kaže, škola je od Instituta dobila preporuke, među kojima nema nikoga da cijeli odjel u sljedećem razdoblju prati nastavu putem interneta.

“Preporučeno je školi da sva djeca s tog odjela nose maske, pooštri se dezinfekcija, da se prostorije više provjetravaju … Sva djeca su nastavila redovito dolaziti u školu. No, rečeno je da djeca uopće ne dolaze u školu ako čekaju rezultate krunskog testa ili osjećaju bilo kakve simptome “, naglašava Mijović.

Apelirala je na roditelje, na njihovu savjest i odgovornost, rekavši da je njihova uloga u cijelom ovom procesu vrlo važna.

Kako je dodala, zaražena djevojčica nije došla u školu od 1. rujna i nalazi se u izolaciji.

Korona i u beogradskoj školi
Podsjetimo, sličan slučaj dogodio se i u Beogradu, kada je učenik trećeg razreda preksinoć došao na nastavu u Osnovnu školu “Braća Jerković” iz Železnika, kada je utvrđeno da je pozitivan na krunu.

Cijelu obitelj testirali su na virus korone dan ranije, a roditelji su dijete poslali u školu, prije nego što su stigli rezultati ispitivanja.

Podnesena je prijava Centru za socijalni rad protiv roditelja koji su dijete poslali u školu.

“Sve su mjere poduzete prema uputama kako postupati u toj situaciji i prema preporukama Kriznog stožera, a učenici koji su jučer pohađali nastavu u toj grupi i učiteljica s kojom je taj učenik bio u kontaktu nastavit će predavati putem interneta”, rekla je. ravnateljica te škole Violeta Marković.

LEAVE A REPLY